20.8.20
פרק 4 - על השמן ועל הזיתבפרק הזה אנחנו יוצאים למסע בעקבות ענף הזית בגליל, לא הכללי - הכלכלי אלא ספציפית זה שהביאה היונה לנח כדי לבשר על סוף המבול. וגם בעקבות שמן הזית - לא כתיבול לסלט אלא כשיקוי קסמים שמחבר אנשים ודתות.
תוכן פרק 4: בואו איתנו לטייל בפודקאסט בין הכפרים ראמה וס`אגור - בעקבות הסיפורים, בעקבות הבתים העתיקים ומגוון הדתות, בעקבות האנשים המרתקים בכפרים, בעקבות כרמי הזיתים והסודות שמפיקים משמן הזית.
בואו איתנו למסע מרתק וייחודי אל הישוב דיר חנא - בעקבות עצי הזית בני אלפי השנים, בעקבות ההיסטוריה של הישוב והאזור 2,000 שנה אחורה בזמן, ביקור בגרעין הכפר, מערות הקבורה ובורות המים, מצודה ותקופת המשנה והתלמוד, המשנה והתלמוד ועוד....
בואו איתנו אל השקט במבדד נטופה - שער אל מקום ייחודי, אל כניסה בתוך הסלע, אל שקט שחודר אל הנוף שנפתח אל הגליל ועוד...
עורכת ומגישה: נטע לי שם טוב, אשת תקשורת ארצית וותיקה ותושבת הגליל
עורכת ראשית: גילה יעקבי גורביץ, מנהלת תחום תיירות ותרבות הרשות לפיתוח הגליל
קטעי קריינות: טל אליהו
תודה והערכה למרואיינים: *
מג`די פארג` - מורה דרך, רכז תיירות כפר ראמה, תושב כפר ראמה
*
ד"ר עלי מאזן - מומחה לגידולים, טעימות שמן זית, בן דיר חנא. ממקימי עמותת מורשת הזית, חבר דירקטוריון מועצת הצמחים בענף הזית
מוסיקה מקורית לאורך כל הפרק של המוסיקאי
סלאם דרוויש, תושב הכפר ראמה.
בתמונות: גרעין הכפר ראמה, צילום: מג`די פראג`, במהלך מסיק זיתים בגליל, צילום: גילה יעקבי גורביץ
-----------------------------
לפרקים נוספים לחצו כאן----------------------------
סדרת הסכתים (פודקאסטים) חדשה "מה בגליל – פודקאסט בדרך שלך"הרשות לפיתוח הגליל, במימון המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, הפיקה סדרת הסכתים גלילית ראשונה מסוגה - "מה בגליל – פודקאסט בדרך שלך" - סדרה של עשר תכניות המספקת מבט נוסף על עולם התיירות הגלילית, לסיפורים, לאנשים, לאתרים הייחודיים שיש רק בגליל, בגולן ובעמקים. המקומות שמספרים את הסיפור של הגליל, המקום בו הכל מתחיל.
מה הקשר בין טרומפלדור לאומנות ? איפה נמצא האימוג`י הראשון בעולם ? מה חייב מוזיאון הלובר בפריז למוזיאון קטן בגליל ? מה מיוחד בכביש תלת ספרתי בגליל ? מה הם הבתים המעניינים בגליל ? איפה התחילה החקלאות ? ההסכתים מלווים את המאזין להם במסע מרתק וייחודי בעקבות הסיפורים והחוויות בתחומים רבים ומגוונים: תיירות יין וזית, האומנות, מקורות המים, תיירת חקלאית, ארכיאולוגית, הצפרות, רב תרבותיות ועוד... בשלב ראשון ייופקו עשרה פרקים, אשר יתורגמו לטובת עידוד התיירות הנכנסת ובהמשך יופקו הסכתים נוספים בתחומי הפעילויות הרבים של הרשות לפיתוח הגליל.
גילה יעקבי גורביץ`, מנהלת תחום תיירות ותרבות ברשות לפיתוח הגליל "זאת פעם ראשונה שרשות ציבורית יוצאת ביוזמה שכזו, המנגישה את מרחב הגליל על כל רבדיו, ברמת התוכן בצורה חדשנית ומותאמת לכלל הציבור. צריכת התוכן הדיגיטלי לצרכי תיירות ותרבות צובר יותר ויותר קהלים ברחבי העולם והרשות לפיתוח הגליל, ששמה לה למטרה לקדם את החדשנות בכלל תחומי פעילותה, מיישרת קו עם הכלים החדשניים ביותר כדי לקדם את הגליל, הגולן והעמקים בצריכת תיירות חדשה, מותאמת לתקופת קורונה ובכך לפתח ולתמוך בכלכלה המקומית ובתיירנים בתקופה לא פשוטה זו".
את הפרויקט עורכת ומגישה נטעלי שם טוב, אשת תקשורת ארצית וותיקה ותושבת הגליל.
הפודקאסטים מלווים במוסיקה מקורית של מוסיקאים תושבי הגליל, הגולן והעמקים, שלוקחים חלק בפרויקט "מוסיקאים בגליל", של הרשות לפיתוח הגליל.