13.7.2020
פרק 2 - בגליל כידוע מתחילה גם המדינה. לאורך "כביש הצפון" כביש 899, 63 קילומטרים, ברובם צמודי גדר, מתנקזים יחד היסטוריה, סיפורים ותצפיות שאסור לפספס. כל נקודה לאורך הציר מהווה מיקרוקוסמוס ישראלי, רב תרבותי, אותנטי שיוצר רצף אנושי מרתק ומהווה ציר ומסלול תיירותי ותרבותי לכל טייל ותייר. הכל מתחיל כאן אצלנו, בגליל.
תוכן פרק 2: רכס מירון ותצפיות גאוגרפיות ומורשת קרב מהר אדיר, סיפורה של גדר הגבול בתקופה הבריטית, "קירות מדברים" במושב שתולה - קולינריה, אירוח, טבע, היסטוריה, מורשת ואומנות, ערב אל עראמשה - הישוב הבדואי וסיפורו של הנמר, מה הקשר בין "רכס השלום" ל"חומה מגדל" והסיפור התיירותי של קיבוץ חניתה ומה הקשר בין נמר קיבוץ חניתה וערב אל עראמשה.
עורכת ומגישה: נטע לי שם טוב, אשת תקשורת ארצית וותיקה ותושבת הגליל
עורכת ראשית: גילה יעקבי גורביץ, מנהלת תחום תיירות ותרבות, הרשות לפיתוח הגליל
קטעי קריינות: טל אליהו
קטעי מוסיקה מקורית בסיום הפרק: להקת Relative Claws ממגדל העמק. חברי הלהקה: יוני ברנשטיין, נדב פארן, יונתן בן-קיקי
לעוד מידע על הלהקה הגלילית לחצו כאן
תודה והערכה למרואיינים:

*
אביה כהן - מורה דרך ברחבי הגליל, מוביל סיורים מוזיקליים, יזם "Northern Highway" , תושב שתולה
*
מזעל מוחמד, מנהל בית ספר יסודי, מנהל מתנ"ס, תושב ערב אל עראמשה
*
אורלי סולנה קדוש, יזמית פרויקט "רכס השלום", תושבת חניתה
תודה מיוחדת ל
עמותת artist4israel האחראיים על פרויקט "קירות מדברים" בשיתוף עם מועצה אזורית מעלה יוסף, תושבי מושב שתולה וצה"ל.
בצילומים: קירות מדברים" מושב שתולה, רכס השלום - קיבוץ חניתה.
צילום גילה יעקבי גורביץ
--------------------------------------------
לפרקים נוספים לחצו כאן
--------------------------------------------
סדרת הסכתים (פודקאסטים) חדשה "מה בגליל – פודקאסט בדרך שלך"
הרשות לפיתוח הגליל, במימון המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, הפיקה סדרת הסכתים גלילית ראשונה מסוגה - "מה בגליל – פודקאסט בדרך שלך" - סדרה של עשר תכניות המספקת מבט נוסף על עולם התיירות הגלילית, לסיפורים, לאנשים, לאתרים הייחודיים שיש רק בגליל, בגולן ובעמקים. המקומות שמספרים את הסיפור של הגליל, המקום בו הכל מתחיל.
מה הקשר בין טרומפלדור לאומנות ? איפה נמצא האימוג`י הראשון בעולם ? מה חייב מוזיאון הלובר בפריז למוזיאון קטן בגליל ? מה מיוחד בכביש תלת ספרתי בגליל ? מה הם הבתים המעניינים בגליל ? איפה התחילה החקלאות ? ההסכתים מלווים את המאזין להם במסע מרתק וייחודי בעקבות הסיפורים והחוויות בתחומים רבים ומגוונים: תיירות יין וזית, האומנות, מקורות המים, תיירת חקלאית, ארכיאולוגית, הצפרות, רב תרבותיות ועוד... בשלב ראשון ייופקו עשרה פרקים, אשר יתורגמו לטובת עידוד התיירות הנכנסת ובהמשך יופקו הסכתים נוספים בתחומי הפעילויות הרבים של הרשות לפיתוח הגליל.
גילה יעקבי גורביץ`, מנהלת תחום תיירות ותרבות ברשות לפיתוח הגליל "זאת פעם ראשונה שרשות ציבורית יוצאת ביוזמה שכזו, המנגישה את מרחב הגליל על כל רבדיו, ברמת התוכן בצורה חדשנית ומותאמת לכלל הציבור. צריכת התוכן הדיגיטלי לצרכי תיירות ותרבות צובר יותר ויותר קהלים ברחבי העולם והרשות לפיתוח הגליל, ששמה לה למטרה לקדם את החדשנות בכלל תחומי פעילותה, מיישרת קו עם הכלים החדשניים ביותר כדי לקדם את הגליל, הגולן והעמקים בצריכת תיירות חדשה, מותאמת לתקופת קורונה ובכך לפתח ולתמוך בכלכלה המקומית ובתיירנים בתקופה לא פשוטה זו".
את הפרויקט עורכת ומגישה
נטעלי שם טוב, אשת תקשורת ארצית וותיקה ותושבת הגליל.
הפודקאסטים מלווים במוסיקה מקורית של
מוסיקאים תושבי הגליל, הגולן והעמקים, שלוקחים חלק בפרויקט "מוסיקאים בגליל", של הרשות לפיתוח הגליל.
