13.7.2020
פרק 1 - בגליל כידוע מתחילה גם המדינה. לאורך "כביש הצפון" כביש 899, 63 קילומטרים, ברובם צמודי גדר, מתנקזים יחד היסטוריה, סיפורים ותצפיות שאסור לפספס. כל נקודה לאורך הציר מהווה מיקרוקוסמוס ישראלי, רב תרבותי, אותנטי שיוצר רצף אנושי מרתק ומהווה ציר ומסלול תיירותי ותרבותי לכל טייל ותייר. הכל מתחיל כאן אצלנו, בגליל.
תוכן פרק 1: מוזיאון הרעות במצודת כח וסיפורי הגבורה והרעות, סיור מרתק ומיוחד במלכיה, תל קדש והאלות, מסע אל בטן האדמה בנקיקי יפתח, הסיפור המרתק של המרונים בישראל, הכנסיה המרונית בבירעם ועוד...
עורכת ומגישה: נטע לי שם טוב, אשת תקשורת ארצית וותיקה ותושבת הגליל
עורכת ראשית: גילה יעקבי גורביץ, מנהלת תחום תיירות ותרבות הרשות לפיתוח הגליל
קטעי קריינות: טל אליהו
קטע מוסיקה גלילית מקורית: משה אביגדור, מלחין, גיטריסט ויוצר מוזיקת עולם וג`אז, תושב הגליל. קטע "שני חלילים" שליווה בקטע של מצודת כח.
לעוד מידע ויצירות של משה אביגדור לחצו כאן
תודה והערכה למרואיינים:
*
קרן קהת - מנהלת מוזיאון הרעות - מצודת כח, המועצה לשימור אתרים. תושבת קיבוץ דן
*
אורה ערמוני - אשת קיבוץ מלכיה, אשת חינוך, עיתונאית, סופרת, עורכת ומשוררת ישראלית.
*
שאדי חלול - יו"ר העמותה הארמית בישראל. בן העדה המרונית ארמית ישראלית, תושב ג`יש
בתמונות: "קירות מדברים" שתולה, נקיקי יפתח - צילום: גילה יעקבי גורביץ
-----------------------------
לפרקים נוספים לחצו כאן
----------------------------
סדרת הסכתים (פודקאסטים) חדשה "מה בגליל – פודקאסט בדרך שלך"
הרשות לפיתוח הגליל, במימון המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, הפיקה סדרת הסכתים גלילית ראשונה מסוגה - "מה בגליל – פודקאסט בדרך שלך" - סדרה של עשר תכניות המספקת מבט נוסף על עולם התיירות הגלילית, לסיפורים, לאנשים, לאתרים הייחודיים שיש רק בגליל, בגולן ובעמקים. המקומות שמספרים את הסיפור של הגליל, המקום בו הכל מתחיל.
מה הקשר בין טרומפלדור לאומנות ? איפה נמצא האימוג`י הראשון בעולם ? מה חייב מוזיאון הלובר בפריז למוזיאון קטן בגליל ? מה מיוחד בכביש תלת ספרתי בגליל ? מה הם הבתים המעניינים בגליל ? איפה התחילה החקלאות ? ההסכתים מלווים את המאזין להם במסע מרתק וייחודי בעקבות הסיפורים והחוויות בתחומים רבים ומגוונים: תיירות יין וזית, האומנות, מקורות המים, תיירת חקלאית, ארכיאולוגית, הצפרות, רב תרבותיות ועוד... בשלב ראשון ייופקו עשרה פרקים, אשר יתורגמו לטובת עידוד התיירות הנכנסת ובהמשך יופקו הסכתים נוספים בתחומי הפעילויות הרבים של הרשות לפיתוח הגליל.
גילה יעקבי גורביץ`, מנהלת תחום תיירות ותרבות ברשות לפיתוח הגליל "זאת פעם ראשונה שרשות ציבורית יוצאת ביוזמה שכזו, המנגישה את מרחב הגליל על כל רבדיו, ברמת התוכן בצורה חדשנית ומותאמת לכלל הציבור. צריכת התוכן הדיגיטלי לצרכי תיירות ותרבות צובר יותר ויותר קהלים ברחבי העולם והרשות לפיתוח הגליל, ששמה לה למטרה לקדם את החדשנות בכלל תחומי פעילותה, מיישרת קו עם הכלים החדשניים ביותר כדי לקדם את הגליל, הגולן והעמקים בצריכת תיירות חדשה, מותאמת לתקופת קורונה ובכך לפתח ולתמוך בכלכלה המקומית ובתיירנים בתקופה לא פשוטה זו".
את הפרויקט עורכת ומגישה
נטעלי שם טוב, אשת תקשורת ארצית וותיקה ותושבת הגליל.
הפודקאסטים מלווים במוסיקה מקורית של
מוסיקאים תושבי הגליל, הגולן והעמקים, שלוקחים חלק בפרויקט "מוסיקאים בגליל", של הרשות לפיתוח הגליל.