"בכל קונצרט בפסטיבל כללתי יצירות שחולקות רעיון, תחושה, סגנון או עולם רגשי", מתארת ד"ר יצחקי את תהליך ההרכבה של המארג האמנותי בפסטיבל. "לעתים נדמה כי היצירות שונות מאוד זו מזו אך אם מסתכלים עליהן פנימה, במעין `מבט רנטגן` רואים – או שומעים – שאף על פי שהן נבדלות זו מזו באסתטיקה המוסיקלית של התקופה שבה הולחנו, למעשה מובע בהן אותו הרעיון, או נשאלת בהן אותה השאלה, או שהן ניזונות מאותו סוג של חיות או של חופש".
הקו המנחה הזה הוביל לבחירת השמות של כל אחד מקונצרטי ה"השתקפויות", בהתאם לרוח המשותפת המובילה את התוכנית האמנותית: "בהירות", "התרגעות", "התפרצות" ועוד - יצירות מתקופות וממקומות שונים המשתקפות זו בזו ושואבות את המבצעים ואת קהל המאזינים למסע מוסיקלי מענג, חוצה ז`אנרים ותרבויות.
כמדי שנה ישים הפסטיבל דגש על ביצוע של קונצרטים מהרפרטואר הקלאסי הקנוני, בביצוע מיטב המוסיקאים הישראלים, שחלקם פועלים בישראל וחלקם מככבים על בימות העולם הגדול. לצד אלו יצירות מאת מלחינים מהמאה ה-20, יצירות מאת מלחינות ישראליות, וביצועים ליצירות מהרפרטואר הקלאסי שלא זוכות לביצועים רבים על בימותינו.
בנוסף, יציע הפסטיבל השתקפויות של תרבויות מוסיקליות שונות על מוסיקה קלאסית בהן:
• השפעת המוסיקה ההודית על מוסיקה מערבית, בהשתתפות עפרה אבני בחליל בנסורי ועידו גפני בטאבלות.
• רסיטל של מוסיקה ערבית השזורה במוסיקה מערבית בביצועו של המלחין ונגן העוד ויסאם ג`ובראן.
• קונצרט ובו קטעי כליזמר מסורתיים בקלרנית ובמיתרים, בעיבודיו של נגן הקלרנית גלעד הראל ובביצועו, לצד יצירות מאת מלחינים שהכניסו את הרוח היהודית-כליזמרית אל תוך אולם הקונצרטים, בהם אנדרה היידו.
עוד יעלה הפסטיבל אירועים מוסיקאליים ייחודיים: • יצירות מאת המלחינות הישראליות אמה שיפרין, רוגלית ישי וסטלה לרנר.
• חגיגות 70 למלחין זוכה הפרסים משה זורמן ובהן עיבודים מיוחדים לריקודי הורה שונים, קלאסיקות ישראליות מודרניות כמו "ימים לבנים" של שלמה יידוב, ועוד.
• תזמורת המהפכה בתוכנית הפופולרית "קונצ`רטו לגשש ולתזמורת", הנותנת מקום של כבוד למוסיקה הישראלית של שלישיית הגשש החיוור.
• אירוע מוסיקלי מיוחד לציון 100 שנה להולדתו של המלחין יאניס קסנאקיס, אחד מעמודי התווך של המוסיקה במאה העשרים.
בנוסף לקונצרטים המרכזיים ולסדרת ה"השתקפויות" נמשיך בפסטיבל זה בכמה מסורות חדשות-ישנות של פסטיבלי קול המוסיקה בגליל העליון:חזרות פתוחות לקהל הרחב –החל מיומיים לפני פתיחת הפסטיבל וליהנות מחזרות פתוחות; יצירה בפוקוס – מפגשי שיחה שיתקיימו בכל יום עם המנהלת האמנותית, ד"ר עפרה יצחקי; צלילים לעת לילה בפסטורל –אירועי אפטר-פארטי אחרי קונצרטי הערב, שבהם ניתן ליהנות מיצירות קלילות ומוכרות באווירה בלתי רשמית; צלילי בוקר – קונצרטים קצרים ומוסברים בני חצי שעה, המציגים כמה מנגני הפסטיבל באופן אישי; מפגש שיחה - עם המלחין פרופ` ראובן סרוסי; אירועים לילדים - "תנינים על הראש" של תזמורת מארש דונדורמה, ושני קונצרטים ייחודיים, שנוצרו במיוחד לפסטיבל הזה ולילדי הגליל – "צלילים נוצצים" של נגני כלי הנשיפה ממתכת מהתזמורת הפילהרמונית, ו"מסע הקסם אל המוסיקה ההודית" של עפרה אבני, עידו גפני והרקדנית שירה וויטמן.
השנה חידש הפסטיבל את חוג העמיתים הוותיק שמציע שלל הטבות לעמיתי הפסטיבל. ניתן לרכוש כרטיסים בודדים לקונצרטים וכן מנוי חופשי תלת יומי שמאפשר האזנה חופשית למגוון קונצרטי הפסטיבל. כמו כן יוצעו לקהל הרחב חבילות אירוח בשילוב כרטיסים לקונצרטים.
"לעתים, כשאני מנגנת או שומעת מוסיקה", מסכמת ד"ר עופרה יצחקי, "נדמה לי שהמוסיקה היא מין כוח עצמאי, כמו נהר שזורם ומפלס לו אפיק וכולנו – המאזינים, המלחינים, הנגנים – שוחים בזרם של הנהר הזה. אני מקווה שפסטיבל הקיץ `השתקפויות` יספק הזדמנות – למוסיקאים ולקהל, כמובן– לחוות את המוסיקה וליהנות ממנה באופן שבו היא סחפה אותי כשבניתי את התוכנית האמנותית".
פסטיבל קול המוסיקה בכפר בלום – תכנית הפסטיבל
ניהול אומנותי: ד"ר עפרה יצחקי | מיסודה של עדית צבי
לכרטיסים ומידע נוסף לחצו כאן